تبیان، دستیار زندگی

محبت كردن به كودكان را از خودشان یاد بگیرید

كودكانی كه مدام از والدین درخواست می‌كنند به پارك یا میهمانی بروند، بازی‌های گروهی را دوست دارند و ممكن است كودكانی برون‌گرا باشند كه دوست دارند در اجتماع ظاهر شوند و با این درخواست به والدین خود می‌گویند كه نیاز به تنوع و هیجان بیشتری دارند
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
محبت کردن، خانواده، بازی، فرزند، روانشناسان، عشق، والدین، خانواده ایرانی، کودک
كودكان همان قدر كه نیاز به آب، غذا و تعلیم و تربیت دارند به عشق و محبت و توجه نیز نیازمندند و والدین جهت ساختن آینده‌ای روشن برای فرزندانشان تمامی تلاش خود را به‌كار می‌برند. همانند انتخاب بهترین مدارس و آموزشگاه‌ها، بهترین تغذیه و تفریحات. بین تمامی نیازهای فرزندان، رفع نیازهای روحی و روانی آنان نیز از اهمیت زیادی برخوردار است گاهی والدین بدون در نظر گرفتن نیازهای روحی و روانی فرزندان، بر اساس پایه‌های ذهنی و استدلال‌های خود شرایطی برای بچه‌ها فراهم می‌آورند كه اغلب خوشایند آنان نبوده و موجب واكنش‌های منفی می‌شود و در نهایت والدین از خود می‌پرسند علت ناسازگاری بچه‌ها چیست و زمانی كه تمام وسایل آرامش و آسایش و حتی پیشرفت آنان را مهیا كرده‌اند، آن‌ها دیگر چه درخواستی دارند؟ فارغ از این‌كه بر اساس ذهنیات، فرضیات و منطق خود وسایل رفاه را برای فرزندانشان مهیا كرده‌اند. نه بر اساس علایق، خلقیات و خواسته‌ آنان.

روان‌شناسان بر این عقیده‌اند كه برای رفع نیازهای روحی، روانی و جسمانی فرزندان باید ابتدا نوع نیازهای آنها را شناخت و نوع جلب محبت‌شان را كشف كرد و جهت رسیدن به این هدف چند تكنیك ارایه‌ كرده‌اند كه به شرح زیر است:

شگردهای كودك را بشناسید
دقت شود فرزندان عشق‌شان را چگونه به والدین ابراز می‌كنند؟ با كشف پاسخ این سؤال، والدین می‌آموزند همانند فرزندشان به وی عشق بورزند و وی را از محبت و عشق غنی سازند. به‌ عنوان مثال در صورتی‌كه كودكی مدام سعی دارد با در آغوش گرفتن والدین و تماس بدنی ارتباط برقرار كند، در واقع به والدین خود غیرمستقیم ابراز می‌كند نوع برقراری ارتباط‌شان لمسی بوده و والدین نیز باید از همین دریچه وارد شوند و با لمس، نوازش و در آغوش گرفتن با فرزندشان ارتباط برقرار كنند. حتی ممكن است كودك یا نوجوانی با تشكر و قدردانی مدام از پدر و مادر، محبت خود را ابراز كند. این گروه افرادی هستند كه دریچه ارتباطی‌شان با دنیای بیرون شنیداری بوده و داشتن ارتباطی مؤثر با این افراد از طریق كلمات جملات خوشایند امكان‌پذیر است.

به درخواست كودكان دقیق شوید
دقت و توجه به درخواست‌های روزانه كودكان، به والدین آن‌ها كمك می‌كند به نیازهای درونی آن‌ها پی ببرید. به عنوان مثال، كودكانی كه مدام از والدین درخواست می‌كنند به پارك یا میهمانی بروند، بازی‌های گروهی را دوست دارند و ممكن است كودكانی برون‌گرا باشند كه دوست دارند در اجتماع ظاهر شوند و با این درخواست به والدین خود می‌گویند كه نیاز به تنوع و هیجان بیشتری دارند، یا برعكس، عده دیگری از كودكان ترجیح می‌دهند از خانه بیرون نرفته و مدام درخواست اسباب‌بازی دارند.

گله و شكایات‌ را توجیه كنید
یكی از راه‌های شناخت نیازهای كودكان بهره گرفتن از گله و شكایات آن‌هاست. در واقع تمامی انسان‌ها با گله و شكایت به طرف مقابل، نیازهای برآورده نشده‌شان را به‌طور غیرمستقیم بیان كرده و نشان می‌دهند كه باید چگونه به آنها توجه و محبت شود. به عنوان مثال كودكی كه مدام درخواست اسباب‌بازی یا هدیه‌ای از پدر و مادر می‌كند، با این روش نشان می‌دهد برای حس كردن محبت والدین، نیاز به هدیه‌ای ملموس دارد.

نتیجه‌گیری
همه می‌خواهند مورد توجه قرار گیرند و فقط تفاوت‌های فردی است كه نوع به‌دست آوردن محبت و جلب رضایت افراد را مشخص می‌سازد. داشتن رابطه‌ای مؤثر در كشف خلقیات و روحیات كودك و كشف این‌كه كودك در كدام گروه جای می‌گیرد موضوعی است كه والدین باید به آن توجه كافی داشته باشند.
منبع: مجله خانواده
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.